Je winkelwagen is momenteel leeg
Deze Italiaanse rode wijn van Baglio Gibellina is dieprood met geuren van gedroogd fruit en een warme, volle en toch frisse smaak. Heerlijk bij pasta, rood vlees, wild en oude kaas.
Deze rode wijn van Baglio Gibellina is een blend van Pinot Nero en Nero d'Avola druiven. De druiven worden op diverse momenten, afhankelijk van de rijping, geoogst. De Pinot Nero al eind augustus en de Nero d'Avola pas tussen september en oktober.
Na de eerste persing rijpt de wijn 15 dagen met schil in RVS-tanks. De Pinot Nero rijpt vervolgens 9 maanden in houten vaten voordat de blend met de Nero d'Avola gemaakt wordt. Hierna rijpt de wijn nog 4 maanden door op de fles.
Het resultaat is een dieprode wijn met in de neus intense aroma's met tonen van gedroogd fruit. Het is een warme, full-bodied wijn en dankzij zijn frisheid en zachte, elegante tannines mooi in balans.
Combineer deze wijn met pasta, rood vlees, wild of oude kaas.
Regio: | Sicilië |
---|---|
Jaar: | 2012 |
Druivensoorten: | 60% Pinot Nero en 40% Nero d'Avola |
Kleur: | Dieprood |
Geur: | Intense en karakteristieke aroma's met hints van gedroogd fruit |
Smaak: | Warme, full-bodied wijn, perfect in balans dankzij zijn frisheid en elegante tannines |
Past goed bij: | Past goed bij pasta, rood vlees, wild en oude kaas |
Serveertemperatuur: | 14 tot 16 °C |
Alcoholpercentage: | 14 % |
Items van productcarrousel