Winkelwagen
U heeft geen artikelen in uw winkelwagen
Chocolade lava cake met Recioto
Ingrediënten (6 pers.)
Vulling:
60 gram chocolade
50 cl room
Cake :
125 gram chocolade
150 gram boter
2 eieren
2 eidooiers
60 gram suiker
40 gram bloem
Hulpmiddelen
6 Vormpjes
Voorbereiding
Zet de oven op 200 graden
Bereiding
Smelt de 60 gr chocolade in de room en zet het mengsel in de koelkast en laat het in 2 uur afkoelen tot dat het stevig is.
Maak er 6 balletjes van en zet deze weer in de koelkast.
Smelt de 125 gram chocolade en 150 gram boter au bain Marie. Voorzichtig doorroeren.
Meng met de mixer de eieren, eidooiers, en de suiker tot het dik en luchtig is.
Spatel de gesmolten chocolade en de gezeefde bloem door het mengsel.
Schep het mengsel in de vormpjes en doe de chocoladebal er in.
12 minuten afbakken op 200 graden.
Wijn-spijs combinatie
De Recioto van Vaona combineert zeer goed met dit gerecht vanwege de zoetheid. De Recioto is een zoete dessertwijn die zowel op kamertemperatuur als licht gekoeld gedronken kan worden.
Wijnexperts met het beste Italiaanse wijnassortiment
Werkdagen voor 16:00 besteld? Dezelfde dag verzonden!
Voor ieder moment de perfecte Italiaanse wijn.
Reacties
Wees de eerste om te reageren...