- Geplaatst op
-
0
Asperges en rogvleugel met mosterdschuim en amandelen. Samen met de Sauvignon Blanc DOC van Cantina Tramin uit Trentino Alto Adige.
Ingrediënten (4 pers.)
- 12 asperges AA
- 2 dl room
- 100 gram zachte roomkaas
- 1 theelepel gladde mosterd
- 4 rogvleugels van 100 gram per stuk
- Zout & peper
- Bakboter
- 50 gram amandelen, geschaafd en geroosterd
- 100 gram zeekraal
- Bosje waterkers
Bereiding
- Schil de asperges.
- Kook de asperges met wat zout en laat ze in het kookvocht afkoelen.
- Meet 1 dl van het aspergekookvocht af.
- Breng het aspergekookvocht aan de kook en voeg vervolgens de room toe.
- Roer het geheel goed door en voeg de roomkaas en de mosterd toe.
- Zeef het geheel en giet het in een pannetje.
- Snijd de asperges en verwarm ze in het kookvocht.
- Kruid de rog met zout en peper en bak deze in de bakboter.
- Verhit wat bakboter en roerbak de zeekraal daar heel kort in aan.
- Verdeel de asperges samen met wat zeekraal over de borden.
- Klop het aspergeroom-vocht (het pannetje) tot je een mooi schuim krijgt. Lepel dit op de asperges en leg hierop de rog.
- Bestrooi met de geschaafde amandelen en garneer met waterkers
Wijn-spijs combinatie
De geschikte wijn bij dit recept is: Cantina Tramin – Sauvignon Blanc DOC.
Klik hier om naar de wijn te gaan

Reacties
Wees de eerste om te reageren...