Je winkelwagen is momenteel leeg
Sinds kort maakt Bruna Grimaldi ook een witte wijn, de Langhe Arneis. De Arneis wijn wordt van de Arneis-druif gemaakt. Het is één van de belangrijkste witte druiven van Noord Italië en wordt ook wel de “witte nebbiolo” of “kleine koning” genoemd.
Bossotti Langhe Arneis DOC is een witte wijn uit Piemonte Italië van de Arneis druif. Vincenzo Bossotti is de wijnmaker, de wijngaarden zijn gelegen in Cisterna d'Asti, Piemonte.
Vincenzo Bossotti is zo'n wijnmaker die zijn gevoel voor stijl in de wijn heeft gelegd, terwijl oude tradities in ere worden gehouden. Zijn wijnen zijn van topklasse. Zelfs de etiketten stralen de liefde voor Italiaanse wijnen uit. Dat Vincenzo zijn wijnen op biologische wijze maakt, spreekt dan ook voor zich.
Arneis is een Italiaanse witte druivensoort die veel in de buurt van Alba wordt aangeplant. Arneis betekent 'kleine moeilijke'. Het is namelijk een druif die lastig te verbouwen is door zijn dunne schil. Wijn van de Arneis komt uit de Piemonte-regio en wordt vaak aangeduid als Roero Arneis of Lange Arneis.
De Roero Arneis kan het best jong gedronken worden als aperitief of bij lichte gerechten. In de omgeving van Alba wordt de Arneis ingezet als een typische huiswijn, veel cafés en restaurants schenken hem. Met zijn frisheid en aroma's van amandel, groene appel, peer en meloen lijkt hij wel wat op een kruising tussen Sauvignon blanc en Viognier.
Bossotti Langhe Arneis heeft een bleke gele kleur. Dit is in schril contrast met zijn aromatische geur die fris is, maar ook ietsje rijp. Hij smaakt naar rijpe peer en appel, maar heeft ook wat venkelkruid in de afdronk samen met het kenmerkende Italiaanse bittertje die de wijn stevigheid geeft. De wijn komt het beste tot zijn recht bij frisse en lichte gerechten.
Regio: | Piemonte |
---|---|
Jaar: | 2015 |
Druivensoorten: | 100% Arneis |
Kleur: | Strogeel |
Geur: | Bloemig en fruitig |
Smaak: | Een middelzware wijn, fluweelachtig, zacht met tonen van bloemen en fruit |
Past goed bij: | Antipasti, voorgerechten of pastagerechten met vis |
Serveertemperatuur: | 10 tot 12 °C |
Alcoholpercentage: | 13% |
Items van productcarrousel