Large selection of products and fast shipping!
Ga naar verlanglijst Verlanglijst

Winkelwagen

Je winkelwagen is momenteel leeg

Product image slideshow Items

  • Cantine Lombardo Fine Marsala Ambra Semisecco

Fine Marsala Ambra Semisecco

€7,65
Incl. btw
  • Koop 18 voor €7,27 per stuk en bespaar 5%

Een versterkte wijn van Sicilie van de Catarratto, Grillo en Inzolia druif. De most ondergaat een langzame fermentatie. In de neus krenten en vijgen, op de tong een rijke, volle wijn met een lange, wat droge en licht bittere afdronk.

De beoordeling van dit product is 0 van de 5

(0)
Op voorraad (Levertijd:1 werkdag)

Een Marsala kent geen bepaald wijnjaar, er worden druiven uit verschillende jaartallen met elkaar vermengd (het zogenaamde Solera-systeem). Er zijn wel verschillende leeftijdscategorieen, deze Marsala is een Fine. Dit is de jongste categorie en de wijn heeft een jaar gerijpt op eikenhout. 

Verder is Marsala in te delen in drie kleurtinten, de Ambra is bruin / amber. En op het etiket wordt nog de (zoet)smaak vermeld, in dit geval semisecco. 

Een Marsala kan dienen als toevoeging bij verschillende gerechten en tot voor kort stond de wijn vooral hierom bekend, maar deze fles zou ik toch zeker inzetten als dessertwijn. 

In de neus heeft hij krenten en vijgen. Het is een rijke, volle wijn, hij heeft een lange, wat droge en licht bittere afdronk. Heerlijk bij zoete deegwaren of juist met wat rijpere kazen. 

amberkleurig / Italiaans / Italiaanse wijn / semisecco / zoete rode wijn
Regio: Sicilië
Jaar: Fine
Druivensoorten: Catarratto, Grillo, Inzolia
Kleur: Krenten en vijgen
Geur: Geur
Smaak: Rijk, vol,  lange, wat droge en licht bittere afdronk
Past goed bij: Een Marsala kan dienen als toevoeging bij verschillende gerechten maar is ook geschikt als dessertwijn bij o.a. rijpere kazen en zoete deegwaren
Serveertemperatuur: 14 tot 16 °C
Alcoholpercentage: 17,5 °C
0 sterren op basis van 0 beoordelingen
Je beoordeling toevoegen
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »