Je winkelwagen is momenteel leeg
Deze volle, dieprode wijn is gemaakt volgens de Ripasso-methode, uniek voor Valpolicella. Een prachtige wijn, erg populair en met mooie beoordelingen. In een magnum-fles met mooie houten kist.
De handgeplukte druiven van de Ripasso zijn dezelfde druiven als de Amarone heeft, namelijk Corvina, Corvinone, Rondinella, Molinara en Raboso Veronese.
De naam ‘Ripasso’ betekent letterlijk “herziening” of “2e keer”, in dit geval verwijzend naar het feit dat de wijn van de Ripasso, na zijn eerste gisting, nog een keer in de tank wordt geplaatst van de droesem van de Amarone. Deze droesem van de Amarone is van druiven die voor het persen 4 maanden op rieten matten natuurlijk zijn gedroogd. Hiermee verkrijgt de Ripasso een vollere intense smaak.
Het resultaat is een mooie, volle, ronde wijn met veel structuur en diepte.
Regio: | Veneto |
---|---|
Jaar: | 2015 |
Druivensoorten: | 30% Corvina 30% Corvinone 30% Rondinella 5% Raboso Veronese 5% Molinara |
Kleur: | Intens robijnrood |
Geur: | Delicate geur met amandelen, kruiden en gedroogd fruit |
Smaak: | Een volle fruitige wijn met veel diepte, structuur en zachte tannines |
Past goed bij: | past goed bijPastagerechten met vlees, gegrild of geroosterd vlees, gevogelte, rijpe kazen |
Serveertemperatuur: | 18 tot 20 °C |
Alcoholpercentage: | 14 % |
Items van productcarrousel