Je winkelwagen is momenteel leeg
Een volle Italiaanse wijn met mooie zuren en tannines. Een heerlijke wijn voor gerechten met rood vlees, ook voorgerechten met vlees. Gaat ook goed samen met verschillende kazen, salami en hammen .
Deze Italiaanse wijn Arnaio is een blend van 90% Sangiovese en 10% Ciliegiolo (dit is een oude, inheemse, Italiaanse druivensoort en een van de ouders van de Sangiovese). De fermentatie en maceratie vinden plaats in kleine roestvrijstalen tanks. Dit proces duurt gemiddeld 5 tot 6 weken, waarna de wijn vervolgens ongeveer 16 maanden in eikenhouten vaten rijpt, en daarna nog een jaar in de fles.
En het resultaat mag er zijn! Het is een wijn met de typische aroma’s van deze twee druivensoorten; duidelijk kersen en rood fruit. Het is een mooie, volle wijn met zachte tannines.
Een wijn die het goed doet bij voorgerechten met vlees en rood vlees. Ook als aperitief met wat kaas, ham of salami doet hij het goed.
Regio: | Toscane |
---|---|
Jaar: | 2013 |
Druivensoorten: | 90% Sangiovese 10% Ciliegiolo |
Kleur: | Granaatrood |
Geur: | Een fruitige geur met kruidige accenten en elegante aroma's van rood fruit |
Smaak: | Een volle wijn met mooie zuren en tannines |
Past goed bij: | Een heerlijke wijn voor gerechten met rood vlees, ook voorgerechten met vlees. Gaat ook goed samen met verschillende kazen, salami en hammen |
Serveertemperatuur: | 16 tot 18 °C |
Alcoholpercentage: | 13,5% |
Items van productcarrousel