Je winkelwagen is momenteel leeg
Een krachtige, volle Italiaanse wijn met veel structuur en zachte tannines. Deze wijn gaat goed samen met wild zoals edelhert, rood en gegrild vlees en ook met oude kazen en chocolade.
Een prachtige volle, krachtige Italiaanse wijn gemaakt van 100% sangiovese, die perfect samengaat met lam of rood vlees. De wijn heeft een rijping gehad van 24 maanden in eikenhouten vaten en daarna nog 18 maanden op fles en is de topwijn van Valdonica! Deze wijn kun je nog zeker 10 jaar bewaren.
Alle wijnen van Valdonica zijn biologisch en deze wijn is ook biologisch gecertificeerd. Dus absoluut geen gebruik van pesticiden, herbiciden of chemische meststoffen. De wijngaarden liggen in het zuidwesten van Toscane vlakbij de zee, Maremma.
De Baciólo wordt alleen in de beste jaren in kleine hoeveelheden gemaakt. Het is een volle, krachtige wijn, gemaakt van 100% Sangiovese druiven en wordt geselecteerd uit alleen de beste Sangiovese, die ook bestemd is voor de Saragio, alleen wordt deze wijn nog 6 maanden langer gerijpt.
Wine Spectator 2012: 92 punten
James Suckling 2012: 89 punten
Deze wijn gaat goed samen met wild zoals edelhert, rood en gegrild vlees en ook met oude kazen en chocolade.
Regio: | Toscane |
---|---|
Jaar: | 2012 |
Druivensoorten: | 100% Sangiovese |
Kleur: | Donker robijnrood |
Geur: | Fruitig met tonen van cranberry's, kersen en viooltjes en licht kruidig |
Smaak: | Een krachtige, volle wijn met veel structuur en mooie tannines, echt een top wijn |
Past goed bij: | Deze wijn gaat goed samen met wild zoals edelhert, rood en gegrild vlees en ook met oude kazen en chocolade |
Serveertemperatuur: | 18 tot 20 °C |
Alcoholpercentage: | 14,5 % |
Items van productcarrousel