Je winkelwagen is momenteel leeg
Een prachtige, volle, krachtige Italiaanse wijn gemaakt van 100% sangiovese, die perfect samengaat met lam of rood vlees.
Deze prachtige, volle Italiaanse wijn is gemaakt van 100% Sangiovese. De wijn heeft een rijping gehad van 18 maanden op eikenhouten vaten, maar heeft daarvoor al een heel proces ondergaan. Zo wordt de “hoed” van de wijn (de laag schillen en vruchtvlees die bovenop de wijn komt te drijven) tijdens de 5 tot 6 weken durende fermentatie en maceratie ongeveer 3 keer per dag met de hand weer door de wijn geroerd zodat het weer in contact komt met de wijn. Daarnaast worden tussen de 10 tot 50% niet ontsteelde druiven gebruikt, afhankelijk van de wijngaard en de mate van rijpheid van de druif. Dit alles om tot een mooie gebalanceerde wijn te komen. Alle zorg en aandacht die aan deze wijn zijn besteed, zijn terug te vinden in de geur en smaak. Het is een krachtige wijn, met mooie tannines en een lange prettige afdronk. Heerlijk bij rood vlees, lam en wildgerechten. De wijn is nu al op dronk, maar kan ook zeker nog 7 à 8 jaar bewaard worden.
Alle wijnen van Valdonica zijn biologisch en deze wijn ook biologisch gecertificeerd, dus absoluut geen gebruik van pesticiden, herbiciden of chemische meststoffen. De wijngaarden liggen in het Zuidwesten van Toscane vlakbij de zee, Maremma.
Beoordelingen:
Wine Spectator 2012 88
James Suckling 2012 88
Decanter World Wine Awards 2012: 89 – BRONZE Medal/Recommended
Regio: | Toscane |
---|---|
Jaar: | 2012 |
Druivensoorten: | 100% Sangiovese |
Kleur: | Rood |
Geur: | Fruitig met tonen van cranberry's, kersen en viooltjes en licht kruidig |
Smaak: | Een krachtige volle wijn |
Past goed bij: | Deze wijn gaat goed samen met lam, rood en gegrild vlees |
Serveertemperatuur: | 17 tot 19 °C |
Alcoholpercentage: | 14,5 % |
Items van productcarrousel