Je winkelwagen is momenteel leeg
De Pecorino is een wijn met een perfecte prijs/kwaliteit verhouding! Een volle wijn met smaken van geel en wit fruit en wat vanille en eikenhout, echt een heerlijke wijn als aperitief of bij visgerechten.
Een staat van verwarring is meestal het eerste dat mensen ervaren wanneer ze van de druivensoort Pecorino horen. "Is Pecorino niet een kaassoort?" is een veelgehoorde opmerking en daarin hebben ze geen ongelijk. Pecorino Romano is de volledige naam van de welbekende kaassoort en de Pecorino waar wij het over hebben is een herontdekt druivenras uit de Abbruzo/Marche. Beide Pecorino's zijn afgeleid van hetzelfde woord: pecora, "schaap" in het Italiaans. De verbinding met de kaassoort is evident, maar die met de druif minder voor de hand liggend. Men zegt dat de schapen een voorliefde hadden voor specifiek deze druivensoort wanneer ze tussen de wijnstokken gedreven werden van weide naar weide.
De druiventrossen zijn klein en de productie per hectare is laag. Na de oogst worden de druiven geperst en ontsteelt en houdt hij, gedurende 12 uur, contact met de schil. Hierna volgt een soft pressing. 80% van de wijn rijpt in RVS tanks en de overige 20% in eikenhouten vaten.
Deze wijn heeft een strogele kleur met groene tinten. In de neus komen aroma’s naar voren van peren en tonen van balsamico die de goede kwaliteit van het hout onthult.
Deze wijn is heerlijk als aperitief en bij visgerechten.
Regio: | Abruzzo |
---|---|
Jaar: | 2017 |
Druivensoorten: | 100% Pecorino |
Kleur: | Strogeel met groene tinten |
Geur: | Deze wijn heeft veel geur. In de neus komen aroma’s naar voren van peren, appels en tonen van balsamico en een beetje hout |
Smaak: | Een volle wijn met smaken van geel en wit fruit en wat vanille en eiken hout |
Past goed bij: | Deze wijn is heerlijk alp aperitief, bij salades, BBQ of visgerechten |
Serveertemperatuur: | 10 tot 12 °C |
Alcoholpercentage: | 12,5 °C |
Items van productcarrousel