Winkelwagen
U heeft geen artikelen in uw winkelwagen
Naast de bekende wijnen Amarone, Recioto en Valpolicella Classico, wilde Alberto zijn passie kwijt in deze nieuwe wijn, de “Castaroto”. Hij heeft deze wijn genoemd naar de heuvelachtige omgeving van de wijngaard (Castelrotto). De basisselectie van de druiven wordt gevormd door dezelfde druiven als de Amarone, namelijk 50% Corvina en Corvinone en 20% Raboso Veronese. Echter is de andere 30% afwijkend, namelijk, 10% Cabrusina en 20% Oseleta. Alberto heeft voor deze mix gekozen om tot extra kleur en kracht in de smaak te komen.
Net als bij de Amarone worden de druiven eerst 1 à 2 maanden gedroogd. Hierdoor neemt de concentratie in de druiven toe en ontstaat er een hogere suikergraad, waardoor o.a. bij de vergisting het alcoholpercentage toeneemt. Daarbij behoudt de sap 35 tot 45 dagen contact met de schillen, voor extra kracht in de smaak. Vervolgens wordt de wijn ongeveer een jaar op houten vaten gerijpt. Het resultaat is een krachtige rode wijn met een lange afdronk.
Wijnexperts met het beste Italiaanse wijnassortiment
Werkdagen voor 16:00 besteld? Dezelfde dag verzonden!
Voor ieder moment de perfecte Italiaanse wijn.
is toegevoegd aan uw winkelwagen.
Niet op voorraad